Raakkrantje November 2021

 

Onze jaarlijkse eetdag, die dit jaar gepland was voor zondag 28 november wordt geannuleerd wegens de onzekere omstandigheden die nog steeds gelden. Het aantal besmettingen is de laatste tijd weer fel toegenomen en er worden ook nog CO2-normen opgelegd die door het ontbreken van een ventilatiesysteem in het Kristoffelheem niet te halen zullen zijn. Eind november is het zonder twijfel niet doenbaar om met open vensters en deuren aan tafel te zitten…

 

-0-0-0-0-

 

Onze daguitstap naar Kanne en Maastricht op zaterdag 11 december daarentegen kan wel doorgaan.

We brengen een geleid bezoek aan het Château Neercanne. Het kasteel heeft een geschiedenis die teruggaat tot de 14de eeuw. Het kasteel werd in 1947 eigendom van de stichting “Het Limburgs Landschap”. Het staat nu vooral bekend om zijn barokke terrastuinen en zijn gerenommeerd restaurant Château Neercanne. Deze rondleiding sluiten we af met een glas wijn en een amuse.

’s Middags lunch in restaurant Delicia in Zichen-Zussen-Bolder – 3 -gangen menu.

’s Namiddags ontvangt een gids ons bij de ingang van de Mergelgrotten van Kanne voor een leuke korte rondleiding in het ondergronds mergelatelier, hier wordt koffie met Limburgse vlaai geserveerd. Vervolgens brengen wij een bezoek aan de Jezuïetenberg, een uniek onderaards museum in de grotten van de Cannerberg sinds 1996 een beschermd rijksmonument en volgens velen één van de mooiste bewerkte kalksteengroeven ter wereld.

Rond 16.00 u  rijden we door naar Maastricht voor een vrij bezoek. Dit jaar is er geen kerstmarkt maar de specifieke kerstsfeer zullen we er zeker kunnen opsnuiven.

We voorzien terug thuis te zijn rond 20.00 u.

 

Vertrek: per autocar om 9.45 u aan de kerk.

Prijs: 45 € per persoon all-in: autocar (wordt volledig betaald door de kas), rondleidingen met inbegrip van de drankjes en hapjes, middagmaal + 1 drank).

Inschrijvingen: bij je bestuurslid of rechtstreeks bij  Leo: mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of berichtje op 0476/34.63.54 ten laatste op maandag 6 december.

We rekenen er wel op dat ieder die zich voor deze autocar-uitstap inschrijft volledig gevaccineerd is, want je covid-safe ticket zal ongetwijfeld nodig zijn.

 

-0-0-0-0-

Extra-editie

Zonnepanelen? Thuis-batterijen? Terugdraaiende teller?

De laatste weken zijn deze onderwerpen herhaaldelijk in het nieuws gekomen, zowel in positieve als in negatieve zin.

Soms heeft een overdaad aan informatie een averechts effect: gooi jij het ook allemaal op een hoopje omdat je er niet meer uit wijs raakt?

Dan hebben wij voor jou beslist een interessante info-avond aan ons programma toegevoegd, want wij kwamen in contact met een persoon die nu net het tegenovergestelde van jou doet, nl. zich vastbijten in alle informatie die rond onze intro te vinden is.

Wil jij ook alles eens netjes op een rijtje voorgesteld en uitgelegd krijgen? Kom dan beslist naar onze samenkomst! Want je voordeel kan véél groter zijn dan je vermoedt: vooral de combinatie met thuisbatterijen is nieuw en de moeite om te overwegen.

 

Wanneer? Dinsdag 7 december om 19.30 u.

Waar?  Kristoffelheem in de kleine zaal.

Deelname: gratis

Inschrijving: niet nodig maar een seintje geeft ons wel een idee hoeveel personen wij mogen verwachten. Dat mag dan naar Guido op 0473 33 95 40 (vergeet je naam niet te vermelden!) of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Laat deze interessante kans niet liggen!

Hartelijk welkom !

Deze categorie bevat geen artikelen. Indien subcategorieën getoond worden op deze pagina kunnen deze artikelen bevatten.