Raakkrantje Maart 2020 

“Let’s Dance” is inmiddels reeds aan zijn 5de editie toe: het oude spreekwoord “Goede wijn behoeft geen krans” is ook hier van toepassing, want dit muziekfestijn is inmiddels volledig volgeboekt!  We kijken er naar uit!

-0-0-0-

’t Is maar dat je het op tijd weet: onze voor 9 mei geplande hengeldag is  –zoals dat dan heet-  om organisatorische redenen één week verplaatst, nl. naar zaterdag 16 mei.  Overigens gaan we er een fietstocht én een BBQ aanbreien. Je leest er méér over in ons raakkrantje van volgende maand!

 -0-0-0-

“Aai laaik e tikkenaaike in ze morning! Joe toe?”

Kom in dat geval zeker naar ons paasmaandagontbijt op 13 april want reeds méér dan 30 jaar staat ons paasontbijt “op de kaart” en het blijft in al zijn eenvoud (en wellicht ook net daarom) het goedkoopste van alle ontbijten die je worden aangeboden.  ’n Zacht gekookt eitje, vers brood en goeie koffie met vrienden-tafelgenoten: wie wil er nog méér? OK: hesp en kaas en confituur kunnen ook!

Ook nu zorgt onze onvolprezen chef-kok(er) Nar ervoor dat honderden eieren nét genoeg gekookt zijn én net op tijd! Hij verwacht u samen met zijn assistent-paashazen in de grote zaal van het Kristoffelheem van 9 u ’s morgens tot 10.30 u.

Deelname in de kosten: slechts 8 € per gezin! Zoals reeds gezegd: méér moet dat niet zijn. Voor alle duidelijkheid: bij uw gezin worden gerekend: alle personen die “onder uw dak” wonen, dus geen kinderen en/of kleinkinderen die elders wonen (Ze mogen natuurlijk wel deelnemen, maar betalen apart). Voor alleenstaande leden is de bijdrage 4 €.

Inschrijven graag vóór maandag 6 april bij je bestuurslid of rechtstreeks bij Guido via SMS naar  0473/33.95.40  of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

   "------------"-------------"---------------"-------------"-------------"---------------"-------------"---------

Naam: …………………………………………                                                                                 Tel.  0…./………………………….

schrijft in voor  het Paasontbijt  paasmaandag op  13 april  voor totaal …. personen.

Hierbij inbegrepen zijn  …………… kinderen van -12 jaar.

Ik voeg hierbij …….. €.                                 ….. x zoutvrij brood (aankruisen indien gewenst)

 

Nationale Wandeldag in Koersel

Op zondag 15 maart organiseert KWB-nationaal een nieuwe editie van de Wandeldag.

Na 5 jaar zal deze gezinsdag opnieuw plaatsvinden in Limburg, meer bepaald in Koersel. 

Het beloven prachtige parcours te worden met unieke tussenstops en uitzichten. Het wandelparcours kent 5 verschillende wandelafstanden, variërend van 6 tot 20 km. De kortste afstand is buggy- en rolstoelvriendelijk.
De uitgestippelde routes zijn voor 90% van de afstanden in het bos of langs de heide. Koersel is omgeven door natuurgebieden zoals de Vallei van de zwarte beek, het Militair domein van Leopoldsbrug en de Terril van Heusden-Zolder: deze aaneengrenzende gebieden zijn goed voor ruim 7000 hectaren aaneengesloten natuur.

Al onze wandelingen gaan door de natuurgebieden van Vallei van de zwarte beek, Militair domein, Recreatieoord Natuurcentrum “De Watersnip" en Terril Heusden-Zolder. De bevoorrading is voorzien aan het welbekende bedevaartsoord “Koersels Kapelleke”, met een uitkijktoren die boven het bosrijke gebied reikt.

Deze domeinen samen zijn een danig groot natuurgebied, waar je de aanwezigheid van everzwijnen kan vaststellen door de omgewoelde grond langs de wandelpaden. Door de uitgestrektheid en rust heeft de wolf de weg naar Vlaanderen teruggevonden en zich hier gesetteld.

Aan de Gildezaal waar onze wandeltochten starten en aankomen is er voldoende parking (ook voor bussen zijn parkings voorbehouden). In de zaal kan je soep, koffie, boterhammen met kaas/hesp, pannenkoeken enz.. verkrijgen aan democratische prijzen.

Praktisch:

  • Deelnameprijs: 1,50 euro.

Kwb-leden 1,20 euro.

Kinderen tot 12 jaar wandelen gratis mee.

  • Je kan starten tussen 7 uur en 15 uur.
  • Vertrekplaats: Schuttersgilde Koersel, Gildestraat 9, 3582 Beringen-Koersel.

P.s. ieder kwb-lid ontving reeds de wandelkalender 2020 met stempelkaart. Deze nationale wandeldag levert je dubbele stempels op.

Meer info en contact:

  • Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Tel: 0478-694 848 (Noël Hermans)
  • Site: kwb.be/koersel

Wandeldag op Facebook: https://www.facebook.com/events/244770749823720/

Deze categorie bevat geen artikelen. Indien subcategorieën getoond worden op deze pagina kunnen deze artikelen bevatten.