Weekend Alkmaar-Volendam-Enkhuizen-Haarlem 2022

1ste  dag: vrijdag 27 mei:  Vertrek om 7.00 u  vanop de parking aan de kerk. We rijden in één ruk door naar Alkmaar, waar we tijdig willen aankomen op de wereldberoemde kaasmarkt, die aanvangt om 10.00 u. Je bent er getuige van een kleurrijk schouwspel met méér dan vier eeuwen traditie!  Nadien vrije tijd tot 14.00 u voor een lichte hap in een van de vele eet- en drankgelegenheden rondom de markt. In de namiddag voorzien we een boottocht langs de mooie grachten en lage brugjes van dit gezellig stadje, én een geleid bezoek aan het unieke Beatlesmuseum. Inchecken in hotel en avondmaal. Vrije tijd.

 

2de  dag: zaterdag 28 mei:  Na het ontbijtbuffet staat onze autocar klaar voor een rit naar Volendam, thuishaven van de fameuze “palingsound” (o.a. BZN, The Cats) maar vooral van oude vissersboten en  traditionele klederdracht. Vrije tijd voor de vele winkeltjes, terrasjes  en eethuisjes. Om 12.30 u vertrek naar Enkhuizen voor een bezoek aan het mooi verzorgde Zuiderzeemuseum, dat de vergelijking met Bokrijk makkelijk kan doorstaan!  ’s Avonds transfer per veerboot naar de bus en terug naar het hotel voor het avondmaal. Vrije tijd.

 

3de dag: zondag 29 mei:  Na het ontbijt checken we uit en vertrekken omstreeks 9.00 u naar Haarlem, waar ons bij aankomst gidsen opwachten voor een stadswandeling. Nadien vrije tijd voor een terrasje en een hapje. Om 14.30 u verwacht men ons in het Teylers Museum, een bijzondere combinatie van wetenschap en kunst, met o.a. voorstellingen van oude wetenschappelijke experimenten! Omstreeks 17.00 u vetrekken we terug richting Ham met aankomst rond 20.00 u.

 

Prijs 320  € per persoon  (niet-leden: 340 €)    (toeslag 1pers.-kamer:  50 €)

 

Inbegrepen: de reis per autocar met verblijf in het Golden Tulip Hotel in Alkmaar op basis van halfpension (ontbijt en avondmaal), alle uitstappen (ook inkom + gidsen) zoals  vermeld in het programma, de fooi voor de autocarchauffeur én het onbetaalbare gezelschap van de andere KWB-vrienden!

 

Inschrijven:  Leden hebben voorrang.

Door storting van een voorschot van 50 € per pers. op   BE87 0682 0622 8794     van   KWB-Oostham.

    Bij overboeking zal de volgorde van de storting bepalend zijn voor de toekenning van de  plaatsen.

Deze categorie bevat geen artikelen. Indien subcategorieën getoond worden op deze pagina kunnen deze artikelen bevatten.