Weekend Poperinge-Heuvelland-Saint-Omer 31 mei-1 juni-2 juni 2019


1ste dag: vrijdag 31 mei: Vertrek om 7.30 u vanop de parking tegenover Jamar. In de voormiddag is er de keuze tussen een bezoek aan het Hopmuseum of het Talbot House in Poperinge nadat we eerst genoten hebben van een kopje koffie met een boterkoek. Na een broodmaaltijd met soep rijden we naar Wijtschate. Met onze autocar zal een lokale gids ons begeleiden in de voetsporen van de familie Welvaert. Ons allemaal bekend van de Vlaamse serie “Eigen Kweek”. Rond 18.00 u is het tijd om door te rijden naar onze verblijfplaats, Saint-Omer. Check-in en kamerverdeling in het Ibis hotel in het centrum van de stad en daarna alle tijd voor het avondmaal en een terrasje in de stad.

 

2de dag: zaterdag 1 juni: Na het ontbijtbuffet staat onze autocar klaar voor een korte verplaatsing naar Arques. Daar bezoeken we de glasfabriek ARC. Dit indrukwekkende internationale bedrijf is van een ambachtelijke glasblazerij uitgegroeid tot de marktleider op het gebied van tafelkunst. Er is daarna ook nog tijd voorzien in de winkel Arc Outlet. Na het middagmaal rijden we naar de bunker van Eperlecques. Het Nazi-leger gebruikte baanbrekende technieken voor het realiseren van dit 22 meter hoge bouwwerk dat 1 ha beslaat. Tijdens de aangrijpende rondleiding verneemt u alles over de achtergrond voor de bouw van deze bunker. Nadien volgt een rondleiding door de ambachtelijke jeneverstokerij van Houlle. Wanneer de jenever doorgespoeld is, is het tijd voor ons avondmaal in het hotel.

 

3de dag: zondag 2 juni: Na het ontbijtbuffet wacht een gids ons op voor een rondleiding door de stad Saint-Omer en een bezoek aan de indrukwekkende kathedraal. Na het middagmaal stappen we op het toeristisch treintje voor een rit door het dal van de Aa. Onze uitstap zit er bijna op. Op onze terugweg stoppen we in Cassel. Voormalige hoofdplaats van Frans-Vlaanderen. Hier is vrije tijd voorzien. Geniet van het prachtige uitzicht of van een lokaal biertje. Rond 20 u – 20 u 30 verwachten we terug thuis te zijn.

 

Prijs: 285 € per persoon (niet-leden: 305 €) (toeslag 1pers.-kamer: 40 €)

 

Inbegrepen: de reis per autocar met verblijf in het Ibis Centre Saint-Omer op basis van halfpension met inbegrip van de drank aan tafel, eveneens inbegrepen de broodmaaltijd met soep en drank de eerste dag en het middagmaal van de 2de en 3de dag met de dranken aan tafel, alle uitstappen (ook inkom + gidsen) zoals vermeld in het programma, de fooi voor de autocarchauffeur én het onbetaalbare gezelschap van de andere KWB-vrienden!

Inschrijven:

Vanaf 5 oktober: (niet vroeger dus!)

Leden hebben uiteraard voorrang op niet-leden tot 15 november 2018.

een voorschot van 50 € per pers. door storting op rekeningnr. BE87 0682 0622 8794 van KWB-Oostham.

Opm. 1: Inschrijvingen én stortingen vóór 5 oktober zullen dus niet aanvaard worden.

Opm. 2: Bij overboeking zal de volgorde van de storting bepalend zijn voor de toekenning van de plaatsen!

Opm. 3: Je keuze voor de 1ste dag doorgeven: bezoek aan Hopmuseum of Talbot House !

Deze categorie bevat geen artikelen. Indien subcategorieën getoond worden op deze pagina kunnen deze artikelen bevatten.