Weekend Monschau -Vogelsang – Ardennen 12-13-14 mei 2023

1ste  dag: vrijdag 12 mei:  Vertrek om 8.00 u  vanop de parking tegenover Jamar naar Monschau. In de voormiddag is er hier vrij bezoek voorzien. Op één van de talrijke terrasjes kan je een snack naar eigen keuze gebruiken. Om 13u vertrekken we naar IP Vogelsang in Schleiden. Met zo’n 100 hectare oppervlakte is de vroegere Nazi-Ordensburg Vogelsang in de noordelijke Eifel één van de grootste gebouwde ensembles uit de tijd van het Nationaalsocialisme. Van 1950 tot 2005 was op deze terreinen de Belgische kazerne “Van Dooren” gevestigd. Onder begeleiding van een Nederlandstalige gids maken we een wandeling op het plateau gecombineerd met een bezoek aan enkele gebouwen.

Daarna is het tijd om naar Vayamundo te vertrekken. Rond 18u30 arriveren we in Houffalize. Nadat we hebben ingecheckt worden we rond 19u30 verwacht voor het avondeten.

2de  dag: zaterdag 13 mei:  Na het ontbijtbuffet staat onze bus klaar voor een verplaatsing naar Tellin.

Daar brengen we een bezoek aan de voormalige “Fonderie De Cloches de Tellin”. Een kort filmpje geeft een overzicht van de geschiedenis van de klokkengieterij. Een Nederlandstalige gids leidt ons daarna rond in de oude werkplaats van de klokkengieterij. ’s Middags is er ter plaatse een broodmaaltijd voorzien met Ardeense specialiteiten.

Na de maaltijd brengt de bus ons naar Bastogne. Daar staat een bezoek aan het “Bastogne War Museum” op het programma. Dit oorlogsmuseum neemt je mee naar de “Battle of the Bulge” of “De slag om de Ardennen” die zich afspeelde tijdens de 2de wereldoorlog. Bij de aanvang van het bezoek krijg je een audiogids die je door het museum en belevingscentrum leidt.

Van Bastogne gaat het terug naar Houffalize. Wie dat wenst kan vanuit Houffalize te voet terug naar Vayamundo. Een kleine wandeling van 1,4 km. Het avondmaal in Vayamundo is voorzien rond 19u.

3de dag: zondag 14 mei:  Na het ontbijtbuffet worden we verwacht in de abdij van Maredsous. We nuttigen eerst  een kopje koffie en een gebakje in het onthaalcentrum waarna het tijd is voor een rondleiding door de kerk, het klooster en de tuin van de monniken. Het middagmaal is ter plaatse voorzien (aperitief met hapje, hoofdgerecht, nagerecht, glas wijn en glas water).

De bus brengt ons daarna van Maredsous naar Dinant. Daar maken we een mooie boottocht op de Maas: De tocht Dinant-Freÿr geeft ons de gelegenheid om met de boot door de sluis van Anseremme een verval van 2,40 meter te overbruggen en toegang te krijgen tot het wildste riviervlak van de Hoge-Maas. Op de oevers bewonder je de oude Priorij, de steile en groene hellingen, maar vooral het beroemde kasteel van Freÿr met zijn Franse tuinen, evenals de rotsen van Freÿr, het grootste klimmassief van België.

Terug aan land is het tijd om naar onze thuishaven te vertrekken.  We verwachten terug thuis te zijn rond 19.30 u.

 

Prijs:   325  € per persoon  (niet-leden: 340 €)    (toeslag 1pers.-kamer:  45 €)

Inbegrepen: de reis per autocar met verblijf in Vayamundo in Houffalize op basis van halfpension, de drank bij het avondmaal is inbegrepen (frisdrank, bier en wijn),  het middagmaal van de 2de  en 3de  dag (drank op de derde dag is eveneens inbegrepen), alle uitstappen (ook inkom + gidsen) zoals  vermeld in het programma, de fooi voor de autocarchauffeur én het onbetaalbare gezelschap van de andere KWB-vrienden!

Niet inbegrepen: het middagmaal van de 1ste  dag.

Inschrijven:

        Vanaf 1 oktober: (niet vroeger dus!)

   Leden hebben uiteraard  voorrang op niet-leden tot 15 november  2022.

       → een voorschot van 50 € per pers. door storting op rekeningnr.  BE87 0682 0622 8794 van KWB-Oostham.

Opm.  1:  Inschrijvingen én stortingen vóór 1 oktober zullen dus niet aanvaard worden.

Opm. 2:  Bij overboeking zal de volgorde van de storting bepalend zijn voor de toekenning van de  plaatsen!

Deze categorie bevat geen artikelen. Indien subcategorieën getoond worden op deze pagina kunnen deze artikelen bevatten.